Alla inlägg den 18 augusti 2009

Av Simon Davidsson - 18 augusti 2009 00:30

Dredge är ju som kanske bekant en ganska knasig lek. Ens gravhög är ju i princip som ens hand och det är där de flesta beslut tas efter man beslutat att mulla eller inte. Har länge spelat leken som om man spelade vanlig magic med en gravhög i en enda klump och för mycket koncentration på vad som är på ens hand snarare än ens gravhögen. Är man dessutom fast i det tänkandet kan det ofta hända att man drar kort istället för att dredga, missa ichoridtriggers osv. Har en ide om hur man kan lägga upp gravhögen på ett bättre sätt.


Obs! Detta är egentligen inte tillåtet när man kör legacy då korten ska behålla den ordning de hamnar i gravhögen. Om motståndaren går med på det, tror jag inte det ska vara några problem, då i de flesta dredgelekar  ordningen på korten inte spelar någon roll.


Från vänster till höger(1 är längst till vänster)


Hög 1: (Dredgare, ordnade med lägst dredgenummer på botten och högst överst då man nästan alltid vill dredga det mesta antalet kort)


Hög 2: Ichorids och svarta gubbar utan dredge (Putrid Imp)


Hög 3: Bryggor


Hög 4: Flashback-spells (Cabal therapy, Dread Return)


Hög 5: Reanimeringsobjekt (Flame-Kin, Cephalid sage, Obs! notera vilka som är svarta, det kan vara relevant för Ichorid


Hög  6: Irrelevanta spells (När de väl hamnat i gravhögen, vill säga) Ex: Länder, breakthrough, Careful Study, Narcomoeba) De kan klumpas ihop, skulle ett gravtroll reanimeras får man dock räkna gubbsen.


Trycker man ihop dessa högar lite får man plats med länderna längst till vänster också, och så minskas spelmisstagen något iaf!


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Bästa Guildet i Guilds of Ravnica Draft?
 Boros
 Dimir
 Golgari
 Izzet
 Selesnya

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards