Alla inlägg den 9 februari 2011

Av Simon Davidsson - 9 februari 2011 02:54

Huruvida Green Suns Zenith blir en ny stor succe i legacy återstår att se. Det finns följande saker som takar för den.


1) Tarmogoyf. Denna buse spelas i nästan alla lekar med grönt i, och GSZ skulle då kunna vara Goyf #5-#8. Ibland kan det vara för mkt för det goda, man måste betänka att man inte alltid vill dra för många goyfar, ibland är Goyf det kallaste kortet i världen.


2) GSZ dodgar Counterbalance och spell snare bra då det står X or less, man kan alltså modifiera casting costen så den kostar lämplig cmc.


3) 1 mana rampant growth: Hämta dryad arbor så har du en förvisso sårbar rampant growth, men som kan slåss, bära equipments, och offras till natural order.


4) Flexibilteten, GSZ kan var allt från noble Hierarch till Thrun, the last troll, beroende i vilket skede av matchen man är.


5) Toolbox


Den sista av dessa argumenten tänkte jag gå igenom här,och gå igenom vissa tilltalande tollboxtargets.



0cc:


Dryad Arbor    Jag nämnde ovan hur potentiellt brutet detta är.

Feral hydra     Mot dredge kan man lägga GSZ för G och plocka bort alla bryggor.


1cc:

Noble Hierarch//Bop     Dessa Gynnare hjälper till att göra framtida GSZ mer  hotande, dessutom är de hämtbara för 1G. ibland är allt man vill ha mana.

Spore Frog Bra mot dredge. Han kan också var en stabil buse mot merfolk i ex Natural order. Ibland är allt man behöver en extra runda.


2cc:

Gaddock teeg  Han stoppar alla ens framtida GSZ, men mot en stormlek kan de kanske inte vinna utan att resolva en tendrils, dream halls, mind over matter eller Ad nauseam. Då är det värt det.

Wall of Blossoms Ett härligt kort mot zoo och canadian thresh. Håller fortet och gräver djupare

Quasali pridemage Flyter motståndaren ett tvådropp med CounterTop ute? Denna buse hjälper dig då.

Vexing Shusher Jag har svårt att se hur du får enormt värde av att hämta den här, för om motståndarens hand dröser av kontringar, kontrar han nog GSZ istället, men ibland kan man ta motståndaren med byxorna nere.

Tarmogoyf .....


3cc:

Dauntless escort. Motståndaren spelar landstill och bara en sweeper som out till sin prekära situationen? Känns som mannen för dig.

Kitchen Finks Ett hus mot zoo, burn och buglandstill.

Eternal witness Tråkigt nog kan man inte plocka tillbaka GSZ då den blandas in, men den förra kanske blev kontrad? Annars är det här ett perfekt kort att grinda ut en motståndare med, varje gång man plockar tillbaka en cabal therapy med witness spyr motståndaren.

Harmonic Sliver Ibland behöver man förstöra en artefakt eller enchantment direkt och behöver en buse som kan bära en equipment etc.

Trygon predator Och ibland vill man nöta ner en stax eller affinityspelare

Loaming Shaman Av alla dredgehosers så är denna brutalast med GSZ. Den är också lite go i långa, långa partier, där du drar GSZ gång på gång men bröajar få slut på relevanta hot. Då kan denna blanda in dem igen. Känns kanske inte som ett så troligt scenario i legacy, snarare i EDh eller casual.


4cc:

Thrun, the last troll. En countertoplek utan elspeth är helt hjälplös mot den här busen, om du kan hantera hans goyfar.



Presentation

Omröstning

Bästa Guildet i Guilds of Ravnica Draft?
 Boros
 Dimir
 Golgari
 Izzet
 Selesnya

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards