Direktlänk till inlägg 31 juli 2012

Mocs-Bygge

Av Simon Davidsson - 31 juli 2012 19:18

Här kommer en aning försenad redgörelse för mitt lekbygge av min Mocs-pool. (För att se min pool, kolla föregående inlägg)


De starkaste färgerna är rött och svart, som dock inte passar särskilt bra ihop då de gör olika saker. Rött har grunden till en aggresiv lek med 3 fervent cathar, thatchers revolt, ringleader, heirs, lancer o.s.v Problemet är att tvådroppsen är det väldigt fattigt med, och en av sakerna som gör fervent cathar bra ärt att den fyller upp ett tvådropp.


Svart har dock fina synergier med dubbla butcher ghoul, demonlorden och seclusion. problemet är att färgen saknar en bra komplementfärg, rött ger en massa gubbar som inte har synergier med leken. Dessutom passar svart väldigt dåligt ihop med poolen bästa kort, Moonsilver spear.


Till slut valde jag att gå R/G med splash för Goldnight commander. Formatet är så pass anbbt att jag valde den färgkombination som gav flest tidga 2dropps. detta var också den lek som uttnyttjade moonsilver spear bäst. Grönt känns intuitivt inte som en av de sytarkaste färgena i min pool, men förutom tvådroppsen har den också craterhoof behemoth, ett kort som oftast vinner på rot.


Jag gick 3-4 och formatet var ungefär så interaktionsfattigt som jag mindes det. Alla partierna jag vann var på en av följande tre sätt: 1) moonsilver spear 2) commander+revolt 3) craterhoof behemoth När jag förlorade hade jag ingen som helst kontroll över mitt öde, like lite som mina motståndare kunde göra något när jag vann.


I och med detta lämnar jag för alltid AVR bakom mig, jag kommer minnas det som ett format som jag aldrig någonsin förstod mig på, och som ett av de minst skillintensiva formaten någonsin. Jag försöker alltid se det positiva i varje format, men i detta format var det alldeles för svårt och man kan inte blunda för att formatet är en ordentlig flopp ur limitedsynpunkt. Den allra största floppen är bristen på interaktion mellan spelarna. Någon gjorde en liknelse med Vintage. Att spela Avr-limited är som att spela partier där ena spelaren spelar runda 1 Workshop-Trinisphere. Ena spelaren gör ett play och sedan är alla kort på den andra spelarens hand meninglösa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Simon Davidsson - 28 september 2020 10:10

     

Av Simon Davidsson - 6 juli 2019 21:33

Presentation

Omröstning

Bästa Guildet i Guilds of Ravnica Draft?
 Boros
 Dimir
 Golgari
 Izzet
 Selesnya

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards