Alla inlägg den 24 maj 2012

Av Simon Davidsson - 24 maj 2012 18:59

Till att börja med uteslöt jag svart helt och hållet. Det enda riktigt bra kortet kostade dubbelsvart och således omöjligt att splasha.


Rött hade ett splashbartkort som var en bomb-Zealous conscripts. I övrigt var det ganska tomt. Jag valde efter lång eftertanke att inte splasha kortet då jag inte hade någon manafixing överhuvudtaget och då jag vilken färgkonfiguartion jag än valde av W/U/G skulle ha mängder av dubbla manakostander i de färgerna. Saken är den att ju bättre din lek är, desto mindre behöver du splasha en bomb, då din lek blir stabilare utan splashen men ändå nästan lika bra.


Jag valde ganska snabbt att jag skulle spela blått no matter what, p.g.a av 2 Mist raven, 2 nephalia smuggler, 1 deadeye navigator. Crippling chill är också ett väldigt bra kort i detta removaltunna format och jag även 2 av den.


Frågan var då grönt eller vitt. Vitt var mkt jämnare med 2 seraph, goldnight redeemer, nearheath pilgrim som standouts. Dessutom hade vitt 3 tvådropps där grönt bara hade ett.


Vad som lockade med grönt var 2 av de bästa korten i formatet: Wolfir silverheart och ulwenwald tracker. Trusted forcemage är också väldigt bra. I övrigt var grönt ganska mediokert.


Skulle jag alltså välja den solida leken med bättre kurva eller den bombiga leken med högre bästanivå? Grejen med en Gp är att alla resultat som är sämre än 7-2 är ger samma resultat: Utslagning ur turneringen. För att gå 7-2 i en omgivning av väldigt bra spelare, måste mkt gå en väg. Därmed valde jag den mer bombiga leken, vilket kan ha varit en stor miss.


Följande lek registrerade jag:


 


Btw, om någon undrade varför jag hade en swamp i min lekpool och hade 7 rares i poolen i förra inlägget så är svaret att swampen och arcane melee var foilade.


Nästa gång. Rundorna.

Presentation

Omröstning

Bästa Guildet i Guilds of Ravnica Draft?
 Boros
 Dimir
 Golgari
 Izzet
 Selesnya

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards