Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

Ett beslut

Av Simon Davidsson - 30 augusti 2009 16:54

Det senaste året har jag missat mängder av magicturneringar för att jag har varit bakis. Bland annat  Ptq:er, standardkungar och alla KöpenhamnsLegacyresor jag tänkt åka på.


Tänkte att det är slut med det nu, om det är en turnering jag gärna vill åka på så tar jag en nykter utekväll dagen innan. Magic går( i mitt liv iaf) inte före kärlek, kompisar, skola eller jobb, men det går banne mig före överdrivna fyllor ute.....


Har nu testat lark-bant leken, och som kanske var väntat suger den...sperllsen var för dyra och kombon är bara win-more....ska satsa på att få ihop den vanliga, om någon har 1 survival, 3 Noble hierarch och 1 wonder så är jag intresserad av dem.



Lät Bant survival möta tempothresh och här är ett referat från testningen


Duell 1:  Bant vinner tärningslaget


Öppningshand: Tundra, Plains, Pridemage, Squee, Spellstutter, Brainstorm, Goyf.


Väldigt tveksam hand,ingen grön mana, ingen survival, inga kontringar, ingen removal. Bestämde mig för att mulla och ändå mullar jag i allmänhet alldeles för sällan.


Öppningshand 2: Flooded, Hierarch, Goyf, rafiq, plog, war monk.


Förmnodligen sämre, men mot en okänd motståndare är det bättre att än att gå ner till 5, mot tempothresh är ju handen ännu värre med tanke på att manan är i fara. Dock keep.


tempothresh håller Volcanic, tropical, wasteland, goyf, daze, spell snare, fow. Solid hand även om det finns bättre, dock självklar keep.


R1: BantS fetchar upp sawannah och spelar hierarch, skulle tempothresh se motståndarens hand skulle han fowa men nu gör han inte det och låter gubben resolva.


TTr drar en Ponder, spelar Volcanic och passar turen för att värde ur sin spell snare. 


R2: BantS drar Goyf #2 och spelar den och den blir spell snarad. det hade gått att daza, men då BantS inte spelade ett land innan goyf lär man kunna daza något inom kort(särskilt med tanke på wasteland och detta låter också TTr spela goyf nästa tur om man så vill.


TTr drar en Bolt vilket leder till ändrarde planer Bolt+ Wasteland rensar bordet totalt för BantS.


R3:  BantS drar en tropical och att spela den är all action för turen då man bara har 1 mana i spel.


TTr drar Stifle. Tropical och Goyf (3/4) spelas. Det hade gått att pondra och hålla mana uppe för Stifle men oddsen är inte stora att BantS drar fetch och det här sätter press. 


R4: BantS drar Tundra och kan välja att spela goyf eller Plog. Plog spelar runt daze så det blir valet och självklart spelar man plog i mainphase. Det finns ingen anledning att låta TTr dra kontring eller brainstorma in i kontring med öppen mana.   TTr vä'ljer dock att Fowa, ty utan Goyf har man ingen press. Stifle känns som det sämsta korten i hand just nu (De övriga är daze och ponder) så den pitchas.


TTr drar Polluted delta och spelar Ponder med Volcanic. TTr ser Bolt, Fire//Ice och fetch. Inte dem droider man letar efter Imo, så jag shufflar. vad man vill ha just nu är kontringar och/eller gubbar. Ponder leverar upp en Brainstorm, inte illa. Den mainphasas också utifall att man skulle dra Nimble moongoose. Brainstorm ger Spell Snare, Brainstorm #2 och Volkcanic. Volcanic läggs näst överst och Brainstorm  överst. Goyf (nu 4/5) slår bantS ner till 15. Polluted Delta spelas.


R5: BantS drar Sower (ouch) och nu känns det som man inte kan spela runt daze längre så goyf #2 spelas och blir kontrad av daze. tropical plockas upp.


TTr drar Brainstorm som mainphasas och TTr drar Ponder, Fow och Volcanic. Den upplockade tropical och volcanic läggs överst och blandas bort. Istället för att spela Ponder lämnas mana öppen till Spell snare. Goyf slår BantS ner till 11. 


R6: BantS drar Ponder och spelar den med Tropical. Den resolvaroch BantS ser fetch, Brainstorm och Rhox War monk. Valde här att blanda, kanske kan debatteras. En ny Ponder dras, vilken spelas och visar tropical, Brainstorm, Brainstorm. Valde återigen att blanda. Nu dras basic plaind vilken spelas och turen passas.


TTr drar Fire//Ice och slår med Goyf bantS ner till 7. Ponder spelas och visar Moongoose, goyf och daze. Moongoose hamnar överst och spelas. 


R7: BantS drar Tropical och spelar Rhpox war monk för att spela runt daze och burn istället för Sower. TTr har dock Fow och har lethal nästa runda.


Puh det här var jobbigt, kanske kommer fler referat i framtiden,titta in här ibland vetja :)



 
 
Ingen bild

Burre

1 september 2009 11:25

Ett bra beslut då vi har saknat dig :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Simon Davidsson - 28 september 2020 10:10

     

Av Simon Davidsson - 6 juli 2019 21:33

Presentation

Omröstning

Bästa Guildet i Guilds of Ravnica Draft?
 Boros
 Dimir
 Golgari
 Izzet
 Selesnya

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards