Direktlänk till inlägg 29 maj 2012

Gp Malmö: rundorna

Av Simon Davidsson - 29 maj 2012 17:32

Runda 1 får jag möta R/W Aggro. Första duellen inleder han starkt med stonewright och lightning mauler. Jag har mitt första dropp runda 3 med gloomwidow och hans offensiv stannar av då han lägger gallow at willows hill med 3 humans i spel. Jag har inget sätt att hantera den och måste raca. det är här Mist raven och crippling chill skiner. Han stannar på 4 land och hinner bara aktivera gallow en gång, men då har jag tillräcklig press för att avgöra partiet.


R1G2  har han också ett par humans och gallow. Jag tradar här aggresivt av mina bättre gubbar (latch sekker och mist raven) mot hans humans då jag inte har tillräckligt med eldkraft för att vinna innan tar över med gallow. Jag tror att han missförstod sin roll i detta parti till att vara mer aggresiv än den var. Hade han bara stannat hemma och fått Gallow aktiv hade jag nog aldrig vunnit. Jag tror att det var duell 1 som spökade. Jag får igång deadeye navigator+mist raven så det spelar ingen roll att han slammar Gisela runda 7, jag kan studsa 3 gubbar i rundan och det kommer han inte tillbaka ifrån.


Runda 2 är intressant. jag möter en tysk med en U/W fliers lek. han har angelic armaments som visar sig vara alldeles för klumpig mot min mist raven. Jag har också fått en latch seeker som slår obehindrat sedan runda 3. När han får ihop seraph of dawn och armaments när jag har slut på studs stabiliserar han, men jag topdeckar inom kort Mist raven #2 och partiet avgörs precis samma ögonblick som jag lägger den, då jag då även hade en nephalia smuggler i spel. (Mist raven #1 hade dött r5 till en righteous blow)


R2G2 är inte så mkt att säga om, då han stannar på 2 land och jag lägger wolfir silverheart runda 5 när han knappt har några blockers i spel.


R3G1 gör han ingenting de första 4 rundorna medan jag kurvar ut med latch seeker, trusted forcemage och mist raven när han väl lägger något. det jag ser när han väl börjar lägga saker är rätt oroande, druids familiar, into the void, en egen mist raven. De kommer dock som sagt alldeles för sent.


R3G2 mullar jag och har ingen chans när han lägger r3 scarskin, r4 druids familiar, toppad med into the void, mist raven och ghostly flicker på mist raven. hade inte skuggan av en chans.


R3G3 håller jag en hand med 3 land, crippling chill, wolfir silverheart, flowering lkumberknot och elguad shieldmate. Min tanke är att skapa ett enormt hexproofat monster som han inte kan interfera med. Detta händer dock alrid då han studsar mina saker 4 rundor i rad med 2 mist raven, ghostly flicker, och into the void. han lägger devastation tide i ett läge när det verkar väldigt dåligt för honom att göra det. Han har press och blev väl rädd för ngt. Anledningen blir mer klar, när det ger honom tid att få ihop Mist raven+infinite reflection. fortfarande ett ganska riskabelt play. då jag hade kommit tillbaka i matchen om jag hade haft en egen mist raven eller natural end.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Simon Davidsson - 28 september 2020 10:10

     

Av Simon Davidsson - 6 juli 2019 21:33

Presentation

Omröstning

Bästa Guildet i Guilds of Ravnica Draft?
 Boros
 Dimir
 Golgari
 Izzet
 Selesnya

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards